Thema 3: Arbeidstijden en zelfroosteren 

Efficiënt

8, 8½ of 9-uurs diensten zijn gangbaar. Makkelijk en vertrouwd, maar ook slim? Nee, het kan efficiënter. In diverse organisaties heeft Erik Jan een dienstenpatroon ontwikkeld dat de fluctuaties in het werkaanbod beter volgt. En tegelijkertijd leidt tot loonkostenbesparing. Zie het voorbeeld.

Innovatief

Zelfroosteren is ‘in’. Veel organisaties willen er ‘iets’ mee. Maar waarom? Zelfroosteren is een vorm van roostering met veel inspraak voor de medewerkers. Uiteraard binnen de grens van de vereiste personele zelfroosterenbezetting per dienst. En vaak zijn aanvullende ‘spelregels’ nodig (bijv. een maximum aantal aaneengesloten nachtdiensten of een maximum reekslengte om ongezonde roosterpatronen te voorkomen). Zelfroosteren is kansrijk om de autonomie van medewerkers te vergroten en om een betere werk-privé balans te realiseren. Maar zelfroosteren is niet de heilige graal. De vereiste gedragsverandering blijkt hét struikelblok voor, maar ook dé kans op succes. Erik Jan heeft ervaring met diverse implementatietrajecten in verscheidene organisaties.

Meer lezen?